• Úvod
  • go.walk.noow
  • info@go-noow.sk
  • 0903620260
  • GO-NOOW.sk – športové recyklované legíny, kraťasy, ponožky, čelenky, multifunkčné šatky, návleky na topánky, palice a doplnky.
Trasa na Nordic Walking vo Vavrišove - humná smer guľášovisko
07.01.2023

Trasa na Nordic Walking vo Vavrišove - humná smer guľášovisko

Vavrišovo, vstupná brána do Vysokých Tatier

Obec Vavrišovo leží vo východnej časti Liptovskej kotliny, v údolí rieka Belá.

Je východiskovou obcou do Vysokých Tatier, z južnej strany ju ohraničuje diaľničný ťah Žilina - Košice. Panoramatickým pohľadom z obce vidieť pohoria Nízkych, Západných a Vysokých Tatier.

Trasa na Nordic Walking v Novej Lesnej - malý okruh
07.01.2023

Trasa na Nordic Walking v Novej Lesnej - malý okruh

Nová Lesná, obec s najkrajším výhľadom na Tatry

Obec Nová Lesná leží priamo na  juhovýchodnom úpätí Vysokých Tatier. Časť chotára je súčasťou TANAPU.

Nová Lesná má ideálnu polohu v podhorí Vysokých Tatier, v blízkosti mesta Poprad a cca 10 km od medzinárodného letiska je turisticky zaujímavá.

Originálna tabuľa pri vstupe do Novej Lesnej s nápisom, Obec s najkrajším výhľadom na Tatry kopíruje časť hrebeňa Vysokých Tatier. Urobiť si fotografiu s tabuľou zachytávajúcou Lomnický štit, Prostredný hrot a Slavkovský štít.

Trailové bežecké palice: ako ich používať a prečo ich používať
04.01.2023

Trailové bežecké palice: ako ich používať a prečo ich používať

Používanie palíc počas tréningu a pretekov v trailovom behu môže znamenať rozdiel: poďme spolu zistiť prečo

V porovnaní s inými športmi, ktoré si vyžadujú používanie palíc, mnohí trailoví bežci ešte o používaní palíc iba začínajú uvažovať. V skutočnosti sú trailové palice veľmi užitočné pri výstupe a v niektorých prípadoch aj pri zostupe. Ich použitie vám v skutočnosti umožňuje lepšie rozložiť váhu, čím sa znižuje zaťaženie kolien, členkov a chrbtice. Prispievajú tiež k lepšiemu rozloženiu námahy na viaceré svalové skupiny horných aj dolných končatín, odďaľujú príznaky únavy a udržujú konštantnejšie tempo.

Mestský treking a mestský nordic walking patria medzi nové trendy chôdze
04.01.2023

Mestský treking a mestský nordic walking patria medzi nové trendy chôdze

Viete čo je to mestský treking a nordic walking? Zoberte si palice na návštevu najkrajších miest na Slovensku a vo svete!

Urban Trekking, Urban Walking alebo Urban Nordic Walking? Pokiaľ ide o chôdzu, existuje veľa možností. Niet pochýb, že existujú techniky a štýly vhodné na každú príležitosť. Od turistiky v horách až po striedavý rytmus nordic walking, palice sú vždy po našom boku, pripravené nás sprevádzať pri objavovaní sveta a jeho zázrakov.

Schudnite s Nordic Walking
03.01.2023

Schudnite s Nordic Walking

Naozaj chcete schudnúť? Nordic Walking je šport, ktorý môže byť pre vás ten pravý! Zrodil sa ako tréningová metóda pre bežcov na lyžiach, dnes sa stal veľmi populárnym športom aj vo svete fitness! Nordic Walking je striedavý typ chôdze, ktorý využíva špeciálne palice.

Tieto palice majú špecifickú rukoväť a pútko, vhodný na vykonávanie techniky, ktorá tento šport odlišuje.

Ako vybrať nordic walking palice
07.01.2023

Ako vybrať nordic walking palice

V ponuke máme množstvo modelov nordic walking palíc. Ale ako sa v tom vyznať?

Vo videu a v popise je základné rozdelenie nordic walking palíc a teda jednodielne palice na nordic walking, teleskopické palice na nordic walking, skladacie palice na nordic walking, dvojdielne a trojdielne nordic walking palice.

Tiež je sa venujeme materiálom, z ktorých sú vyrobené karbónové nordic walking palice. Prejdeme si rukoväte na palice, hroty na palice a pútka na palice.

Ako sa vyrábajú látky na NooW recyklované legíny, čelenky, multifunkčné šatky, podprsenky a  športové oblečenie z recyklovaného plastu.
02.01.2023

Ako sa vyrábajú látky na NooW recyklované legíny, čelenky, multifunkčné šatky, podprsenky a športové oblečenie z recyklovaného plastu.

Je všeobecne známe, že každý vyrobený kus plastu existuje dodnes. Väčšina plastov nie je biologicky rozložiteľná – len sa neustále rozkladajú na menšie a menšie kúsky a spolu s ďalším odpadom skončia vypustené do oceánu a a tam sú pohltené stovkami živočíšnych druhov.

Plast musí zmiznúť, ale zatiaľ čo ľudstvo a celá spoločnosť sa ho možno aj snaží obmedzovať, len tak ľahko a skoro nezmizne. Ak ho budeme naďalej používať a likvidovať súčasným tempom, do roku 2050 bude mať oceán takmer 400 miliónov ton plastu. Neviem ako vás, ale nás to v našej NooW rodine desí a preto hľadáme možnoti ako vyrávať naše NooW recyklované legíny, čelenky, multifunkčné šatky, nákrčníky, podporsenky a ostatné športové oblečenie udržateľným spôsobom z recyklovaných materiálov.

Ako nastaviť výšku trekingových palíc
30.12.2022

Ako nastaviť výšku trekingových palíc

Keď hovoríme o turistike a chôdzi, nastavenie výšky trekingových palíc sa môže zdať ako celkom triviálna vec. V skutočnosti si dobrý turista naštuduje trasu, pripraví si trekingový batoh a vie si nastaviť palice.

Samozrejme to ale nie je vždy tak. Každý deň nejeden turista skúša nielen svoje telo, ale aj palice. Nesprávna výška môže byť v skutočnosti úplne kontraproduktívna.
Skladacie trekingové palice
30.12.2022

Skladacie trekingové palice

Trekingové palice sa v súčasnosti stali dôležitou položkou v zozname nevyhnutných vecí. Každý turista veľmi dobre vie, že trekingové palice prispievajú k lepšiemu rozloženiu hmotnosti a námahy na horné aj dolné končatiny. Výsledná dynamika vám umožňuje zdolávať trasu s väčšou istotou, rovnováhou, stabilitou a dynamikou.
Ako sa obliecť na nordic walking a beh v chladnom počasí
29.12.2022

Ako sa obliecť na nordic walking a beh v chladnom počasí

Chladné počasie neznamená, že sa musíte celú zimu presunúť na bežecký pás alebo prestať športovať úplne. Vďaka pokročilým technológiám v zimnom bežeckom oblečení sa priaznivci nordic walkingu alebo behu nemusia trápiť s množstvom ťažkého a nepohodlného oblečenia alebo zostať vnútri, aby sa zahriali.

V článku sa dočítate, ako sa správne obliecť na športové aktivity v zime.

    INFORMÁCIE O NOVINKÁCH PRIAMO NA VÁŠ E-MAIL

    Získajte zaujímavé informácie vždy medzi prvými

    Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.